להתמודד עם

התמודדות עם כאבים כרוניים

כולנו חשים מעת לעת כאב פיזי בעוצמות משתנות ובאזורים אחרים בגופנו. כשיודעים ממה נגרם הכאב ומצליחים לאבחן במדויק את המקור שלו, לרוב יש דרך ממוקדת לטפל בו, אך לא כך כשמדובר על כאבים כרוניים. רק בשביל לסבר את האוזן, נתונים מראים שמחצית מאוכלוסיית העולם סובלת מכאבים כרוניים שבאים וחולפים ולא די בכך, אלא שבכל רגע נתון 15% מאותם אנשים חשים כאב כרוני חזק מאוד, שמשתק אותם ומונע מהם לבצע פעילויות בסיסיות בעבודה ובבית.

כאב כרוני יכול לבוא לידי ביטוי בכאבי ראש, כאבי גב, כאבי בטן, כאבי פרקים, כאבי מחזור, כאבים בזמן יחסי מין, בחילות וכיוצא בזה ומה שמשותף לכל הכאבים האמורים זו העובדה שמדובר בכאבים שתוקפים לפרקים, ללא הודעה מוקדמת ולמשך פרק זמן ארוך ומייגע. הכאב הכרוני הופך את חייהם של האנשים שסובלים ממנו לקשים, הן מבחינה פיזית והן מבחינה רגשית.

לא משנה אם מדובר על כאב שהתעורר באמצע החיים ללא סיבה נראית לעין, אם הכאב הכרוני נוצר בשל פגיעה גופנית או אם מדובר על כאב כרוני שנגרם כתופעת לוואי של סרטן או מחלה פסיכוסומטית כמו למשל כרון או דלקת פרקים, שכן התמודדות עם כאבים כרוניים היא עסק לא פשוט בכלל. בסקירה הבאה נסביר ממה נגרם כאב ומתי הוא מוגדר כרוני ונציע דרכי טיפול חדשניות, שבתקווה יסייעו גם לכם לרפא את הכאב ולהצליח לנהל חיים בריאים ונינוחים יותר.

ממה נגרם הכאב ואיך הוא משפיע עלינו?

כאב נגרם בדרך כלל מאיזושהי פעילות לא מאוזנת של הגוף והנפש, במצבים שבהם לא זורם דם לאותו מקום פגוע ואז נוצרת חסימה, שיוצרת כאב. האיזון האמור עלול להיות מופר בעקבות אירוע שגרם לגוף לטראומה פיזית, לדוגמא, פציעה או תאונת דרכים קשה שהובילה לפריצת דיסק.

כמו כן וללא קשר לפגיעה פיזית שגרמה לכאבים להופיע, גם מתח נפשי מוגבר או טראומה רגשית עלולים לגרום לכאבים ובפרט לכאבים כרוניים. כפי שהוסבר, כאב מוגדר כרוני כאשר הוא תוקף לעיתים תכופות ובמיוחד כשלא מצליחים לרפא אותו בעזרת שום תרופה, ניתוח או טיפול – גופני או רגשי.

רבים מהאנשים אשר סובלים מכאבים כרוניים, נאלצים להתמודד עם כאב כפול – גם הכאב שממנו הם סובלים וגם הכאב שהם חווים כתוצאה מהטיפולים שהם מקבלים בניסיון למגר את הכאב. כך נוצר מעגל כאב, תרתי משמע, שפוגע הן במערכת החיסונית, שנחלשת לאורך זמן כתוצאה מהתמודדות תמידית עם כאב והן לשגרת החיים, אשר מאבדת את תקינותה בכל הרבדים – בפן המקצועי, החברתי, המיני וכך הלאה.

יתרה מכך, כאבים כרוניים יכולים לגרום לבעיות בשינה, עצבנות, הפרעות אכילה ואף דיכאון. מיותר לציין ששגרה שמלווה בכאבים 24/7 היא פשוט לא שגרת חיים שאפשר להסתדר איתה מחויכים ולא פלא שהסימפטומים של הכאבים הכרוניים, מלבד הקשיים הפיזיים הקיצוניים, באים לידי ביטוי גם בפן הרגשי והנפשי.

שיטות טיפול קיימות בכאבים כרוניים:

אנשים שסובלים מכאבים כרוניים ולא מוצאים מזור לכאבם, לרוב כבר הופנו למרפאות כאב והתנסו במגוון טיפולים תרופתיים לפני שהם הוגדרו ככאלו הסובלים מכאבים כרוניים ובכלל זאת טיפול בחשמל, זריקות וולטרן ואפידורל, מורפיום, אופיום ודומיהם. לא אחת הרפואה המערבית עומדת חסרת אונים למול כמות האנשים אשר סובלים מכאבים כרוניים ולא זוכים לקבל מענה ראוי ועל כן ממליצים בקופות החולים על טיפולים ברפואה משלימה, לדוגמא דיקור סיני, כוסות רוח, שייאצו, טווינא וכך הלאה.

הבעיה היא שאצל חלק ניכר מהאוכלוסייה גם השיטות שהוזכרו לעיל לא עוזרות ובלית ברירה ומתוך הנחה שכנראה עליהם ללמוד איך להתנהל ולחיות עם הכאב בשלום, הם פשוט מוותרים וממשיכים לקחת משככי כאבים שלא באמת מסייעים להם להתמודד עם הכאבים הכרוניים, אלא רק לאחלש אותם לכמה רגעים.

חשוב להבין שטיפול בכאבים כרוניים עשוי להיות כואב כשלעצמו ולכן, בין היתר, חלק אחר מאותם אנשים מחליטים להפסיק ללכת לטיפולים, משום שהם מפחדים ללכת לטיפול שעלול להגביר את הכאב הקיים ורואים בכל אותם טיפולים הקלה זמנית שלא שווה את הכאב שהיא גורמת במהלך הטיפול.

מה אנחנו מציעות לטיפול בכאבים כרוניים?

אנו במרכז אלפא לתרפיית תדרים חקרנו וגילינו שיש דרך שיכולה להקל משמעותית ואף להעלים לחלוטין כאבים כרוניים. דרך טיפול טבעית, לא חודרנית ושלא מוסיפה למטופלים כאב על הכאב שגם ככה קיים. זה נכון שאין פתרונות קסם לטיפול בכאבים כרוניים, אבל בהחלט יש טיפולים שיכולים להפחית באופן ניכר את הכאבים ולאורך זמן, גם לגרום להעלמתם.

במרכז שלנו אנחנו מציעות מגוון סוגי טיפולים המבוססים על פסיכותרפיה גופנית ותרפיית תדרים וביניהם טיפול במגע רגשי וטיפול במיטת סאונד. הטיפול במיטת הסאונד הנו טיפול חדשני ברפואה האלטרנטיבית, שהוכח מחקרית ככלי טיפול אפקטיבי המסייע לקשת רחבה של בעיות פיזיות ונפשיות ובמיוחד לטיפול בכאבים כרוניים. המיטה שלנו מיובאת מגרמניה והיא מיטת הסאונד הטיפולית הראשונה והיחידה בישראל.

בארצות הברית ובאירופה משמשת מיטת הסאונד בבתי חולים ובמוסדות שיקומיים כאמצעי טיפולי שעוזר לאנשים להתמודד עם כאבים כרוניים ומדובר בכלי פורץ דרך, שמאפשר טיפול ממוקד, עוצמתי ויעיל. המיטה בנויה כתיבת תהודה אחת גדולה והיא עצמה כלי מוזיקה שאליו מחוברים מיתרים. הטיפול במיטת הסאונד מתבצע בלבוש מלא וכאמור הוא איננו פולשני ואין חשש מכאב. בזמן הטיפול נמליץ על טיפול משולב שכולל גם טיפול בסאונד וגם טיפול במגע רגשי.

איך תרפיית תדרים מסייעת להקלה על כאבים?

במהלך הטיפול, שהנו טיפול נעים ומרגיע, המטופל שוכב על המיטה והמטפלת מנגנת עליה ומפיקה קולות שונים, שמשפיעים על הגוף בצורה ישירה ועמוקה. ברגע שמנגנים על המיתרים נוצר רטט, שחודר אל הגוף ויוצר מעין מסאז’ למוח, לרקמות, לשרירים ולאיברים הפנימיים. הצלילים והסאונד הם תדרים אשר מגרים את החושים הסומטיים של המטופל ומעבירים לו ויברציה בעוצמות שונות. הוויברציה שהתדרים מייצרים גורמת לתזוזה בגופו של האדם.

המדע הוכיח שהכל סביבנו רוטט והמוח עובד על פי גלי רטט וכך גם האיברים, הדם והאנרגיה. אדם יוצא מאיזון גופני (או רגשי) כשיש חוסר איזון בין הגורמים האמורים. חוסר האיזון יכול לבוא לידי ביטוי בכאבים כרוניים, שגורמים לגוף לשנות את הקצב, מבלבלים את הרטט ופוגעים בתפקודם התקין של האיברים בגופנו, כיוון שהם בתדר נמוך, גבוה, חלש או חזק מידי. הצלילים מפעילים תהליכים מוחיים, המשפיעים ישירות על התפקודים הקוגניטיביים, הרגשיים והפיזיים של האדם ודרכם ניתן להזכיר לגוף את התדר הטבעי שנחסם עם השנים ומכאן להביא להקלה בכאב.

גוף האדם מורכב מ-70% מים ועל כן הצלילים מצליחים להניע את זרימה המים בתוכנו בחופשיות. בזמן שהתדר חודר לגוף נוצרות אדוות, שמייצרות תנועה בתאים, ברקמות ובאיברים. התהליך הזה גורם לכל חלקי גופנו לחוש את הרטט ואלו נדבקים בקצב, מתנועעים ומסתנכרנים. התדרים מזרימים את המים והדם ומכוונים את גופנו להרמוניה, שמביאה אותנו למצב מאוזן של זרימת אנרגיה. האיזון מקל על הכאבים והחסימות והזרימה הרציפה בטיפול מייצרת גל עקבי שמשחרר את התקיעות ומפחית משמעותית כאבים כרוניים – גם בזמן הטיפול וגם לאחריו. השפעת הטיפול מיידית וניתן להרגיש שינוי כבר אחרי טיפול הראשון, שכן מדובר בשינוי שמתרחש בגוף מבחינה פיזית בזמן אמת.

שיתוף: 

מעוניינים בפרטים נוספים?

סדנאות וקורסים

טיפולים

טיפולים

רוצה לדבר איתנו?

אנחנו כאן בשבילך!​

עוד תוכן שיכול לעניין אותך

להתמודד עם

חרדות